Jaume I

FITXA TÈCNICA ESPECTACLE:

ESPECTACLE:

NOM: “Jaume I explicat als joves…”

AUTOR: Adaptació pròpia

GÈNERE: Espectacle de narració oral.

FORMAT: Mitjà format.

DURADA: 60′.

TIPUS DE PÚBLIC: Espectacle recomanat per a infants d’entre 10 a 15 anys, adaptable a cada cas i situació i podent ser de caràcter familiar.

LLOC I DATA D’ESTRENA: Onda, 2006.

NOMBRE DE REPRESENTACIONS: Al voltant de 50.

BREU DESCRIPCIÓ: Espectacle de narració que ens transporta a la primera meitat del segle XIII, endinsant-nos en la història dels valencians, on coneixerem cavallers panoques i donzelles espavilades, reis babaus, vilatans espavilats, moros humils i cristians envejosos en escena. Ens explica de forma participativa, amena i divertida qui va ser el rei Jaume I, que va succeir abans, durant i després del 9 d’octubre de 1238 i que té de significatiu aquest monarca i aquesta data per al poble valencià. Qui va dir que la història era avorrida?

SINOPSI: Felip està disposat a contar la Història de la història i parlar de Jaume I, primer monarca cristià i fundador de l’antic Regne de València, però ha oblidat la seua caixa de titelles que ha confós amb la caixa de disfresses… ara amb l’ajuda del públic com a actors principals explicarà els successos, fets i anècdotes que va comportar la conquesta de València, donant inici a una nova Història.

EQUIPAMENT TÈCNIC:

DIMENSIONS MÍNIMES DE L’ESPAI ESCÈNIC: 5m d’ample x 3m de fons

ESPAI -TEATRE: SI -SALA: SI -CARRER: SI -POLIVALENT/ALTRES: SI.

POTENCIA D’ENTRADA LLUM: 220 KW TIPUS: V POTÈNCIA DE SO: 500W

NÚM. DE VARES: 0 CAMBRA NEGRA: NO ALTRES: NO

TEMPS DE MUNTATGE: 60′ PERSONAL NECESSARI MUNTATGE I DESMUNTATGE: NO

ALTRES: Equip propi de só.

CATXET: Consultar cada cas, variable depenent nombre de sessions i desplaçaments a efectuar

OBSERVACIONS: És possible adaptar aquest espectacle a altres fets determinants històrics que vulguen ser explicats, tals com atorgaments de Cartes de poblament, explicació dels antics Furs o participació en diferents batalles i similars; així com a exposicions didàctiques i/o aproximacions a l’època històrica ressenyada.

Anuncis

Felip, narrador i animador

%d bloggers like this: