Expulsió dels moriscos

FITXA TÈCNICA ESPECTACLE:

ESPECTACLE:

NOM: “L’expulsió dels moriscos, explicada als joves…”

AUTOR: Adaptació pròpia

GÈNERE: Espectacle de narració oral.

FORMAT: Mitjà format.

DURADA: 60′.

TIPUS DE PÚBLIC: Espectacle recomanat per a infants d’entre 10 a 15 anys, adaptable a cada cas i situació i podent ser de caràcter familiar.

LLOC I DATA D’ESTRENA: Vinaròs, octubre 2009.

NOMBRE DE REPRESENTACIONS: Per estrenar.

BREU DESCRIPCIÓ: A principi del S-XVII, es fa a tots els territoris de la monarquia Hispànica, el primer cas de “neteja ètnica” a gran escala documentat: l’expulsió dels moriscos. Aquesta expulsió va ser especialment rellevant per al Regne de València, ja que representava la tercera part de la població total, i va condicionar absolutament el posterior desenvolupament social i econòmic d’aquest territori. Aquest espectacle de narració vol explicar al més joves les situacions, causes i fets que van portar a fer embarcar a més de 125.000 moriscos des de diferents ports cap un desterrament sense precedents a la història de les nostres terres.

SINOPSI: Felip està disposat a contar la Història de la història i parlar de l’expulsió dels moriscos, però ha oblidat la seua caixa de titelles que ha confós amb la caixa de disfresses… ara amb l’ajuda del públic com a actors principals explicarà els successos, fets i anècdotes que va comportar aquesta expulssió, donant inici a una nova Història.

EQUIPAMENT TÈCNIC:

DIMENSIONS MÍNIMES DE L’ESPAI ESCÈNIC: 5m d’ample x 3m de fons

ESPAI -TEATRE: SI -SALA: SI -CARRER: SI -POLIVALENT/ALTRES: SI.

POTENCIA D’ENTRADA LLUM: 220 KW TIPUS: V POTÈNCIA DE SO: 500W

NÚM. DE VARES: 0 CAMBRA NEGRA: NO ALTRES: NO

TEMPS DE MUNTATGE: 60′ PERSONAL NECESSARI MUNTATGE I DESMUNTATGE: NO

ALTRES: Equip propi de só.

CATXET: Consultar cada cas, variable depenent nombre de sessions i desplaçaments a efectuar

OBSERVACIONS: És possible adaptar aquest espectacle a altres fets determinants històrics que vulguen ser explicats, tals com atorgaments de Cartes de poblament, explicació dels antics Furs o participació en diferents batalles i similars; així com a exposicions didàctiques i/o aproximacions a l’època històrica ressenyada.

Anuncis

Felip, narrador i animador

%d bloggers like this: