Espectacles

Bàsicament els espectacle que faig són de narració oral i destinats per a públic infantil concretament. És una varietat d’espectacles amb similituds de tècnica però amb concepcions ben diferenciades, dissenyades per a diferents edats, però que la majoria de vegades es poden adaptar al públic de referència i a l’espai disponible.

Ací mateix pots saber de què va cadascun i més informació picant damunt l’enllaç que t’obre la corresponents fitxa tècnica:

Contes contats

Contes de fantasia, d’aventures, de por, contes de fades, de bruixes i de prínceps amb princeses, d’animals, d’ogres i de monstres, contes amb moralitat, per la pau i per la convivència, contes d’ara… i contes de sempre. Aquestes històries ens deixaran bocabadats i amb un somriure durant tota la sessió, utilitzant diferents elements visuals i decoratius anirem transformant-nos i transformant el nostre entorn, en els diferents protagonistes de les històries per a transportar-nos a eixe món màgic on es troben i que són els contes.

Durada: 60 min aprox. Tipus de públic: dels 12 mesos fins els 12 anys

La maleta dels contes

La rateta Giberta és una gran col·leccionista, dins la seua col·lecció de maletes es guarden els seus petits i grans tresors, i cada tresor té una història, una història que si a la rateta Giberta no li importa podrem contar, la voleu escoltar?

Durada: 50 min aprox. Tipus de públic: de 2 fins a 7 anys

Contes del poble

Els pobles tenim gran quantitat de coses que contar, anècdotes antigues i històries mítiques, tenebroses contalles i succeïts recents. Els conten als infants els agüelets i agüeletes, o es conten entre adults al bar o a la cadireta de boga les nits d’estiu a la fresca, o es conten entre adolescents al camí del cementeri. Això sí, de vegades són històries grosseres, políticament incorrectes i no aptes per a tots els estómacs… qui té curiositat?

Durada: 50 min aprox. Tipus de públic: de 8 fins a 14 anys

Qui és Tombatossals?

Josep Pasqual i Tirado va escriure “Tombatossals” com a al·legoria fantàstica i mitològica de la fundació de la ciutat de Castelló de la Plana. Amb aquest espectacle s’explica aquesta obra d’una forma propera i comprensible per al públic infantil.

Durada: 55 min aprox. Tipus de públic: de 6 fins a 12 anys

Va d’Andersen…

Hans Cristian Andersen és l’autor clàssic més important de literatura infantil i juvenil, per tal d’honorar-lo hem preparat aquest espectacle molt participatiu on, d’una forma lúdica, l’espectador es confon amb els personatges, i de vegades els personatges amb els espectadors. Històries com la de “La princesa i el pèsol”, “El vestit nou de l’emperador” o “Patufeta”…

Durada: 50 min aprox. Tipus de públic: de 2 fins a 10 anys

Va d’Enric Valor…

Enric Valor va transcriure en format literari molts contes populars valencians en la seua famosa sèrie “Rondalles valencianes”. En aquest espectacle representem alguna d’estes històries on el públic és actor principal de la narració.

Durada: 55 min aprox. Tipus de públic: de 6 fins a 12 anys

El Cid explicat als joves

Rodrigo Díaz de Vivar, ha sigut durant segles un cavaller convertit en heroi i en mite! Però qui va ser realment i que va fer aquest home, més conegut com el Cid Campeador, que al segle XI va passar de ser cavaller desterrat a senyor de València? Espectacle de narració que de forma participativa i amena ens porta a sobre l’escenari les aventures d’aquest conegut cavaller.

Durada: 60 min aprox. Tipus de públic: de 10 fins a 15 anys.

9 d’octubre explicat als joves

Aquest espectacle de narració vol portar-nos a una altra època de la història dels valencians, vol situar-nos en la primera meitat segle XIII, per a que mentre apareixen cavallers panoques i donzelles espavilades, reis babaus, vilatans espavilats, moros humils i cristians envejosos en escena, explicar de forma participativa, amena i divertida qui va ser el rei Jaume I i que va succeir abans, durant i després del 9 d’octubre de 1238 i que significa per tant aquesta data per al poble valencià.

Durada: 60 min aprox. Tipus de públic: de 10 fins a 15 anys.

L‘expulsió dels moriscs, explicada als joves…

A principi del S-XVII, es fa a tots els territoris de la monarquia Hispànica, el primer cas de “neteja ètnica” a gran escala documentat: l’expulsió dels moriscs. Aquesta expulsió va ser especialment rellevant per al Regne de València, ja que representava la tercera part de la població total, i va condicionar absolutament el posterior desenvolupament social i econòmic d’aquest territori. Aquest espectacle de narració vol explicar al més joves les situacions, causes i fets que van portar a fer embarcar a més de 125.000 moriscs des de diferents ports cap un desterrament sense precedents a la història de les nostres terres.

Durada: 60 min aprox. Tipus de públic: de 10 fins a 15 anys.

La batalla d’Almansa explicada als joves

Amb la mateixa línia que l’espectacle “9 d’octubre”, aquest espectacle de narració inspirat en l’obra “Almansa 1707” de Joan Francesc Mira (Ed. Bromera), s’explica els fets que van provocar aquells enfrontaments entre sistemes de govern oposats i les conseqüències d’aquella batalla que va marcar la fi d’una història pròpia i l’inici d’una història imposada.

Durada: 60 min aprox. Tipus de públic: de 12 fins a 18 anys.

Contes de les meues dos terres

Les històries i les contalles, les dels nostres avantpassats i les de les seues cultures, defineixen un paisanatge ple de matisos. En aquesta sessió d’històries coneixerem dos terres: la Bretanya Francesa i l’Alt Maestrat (Castelló) que en un primer moment pareixen tan allunyades però que realment comparteixen un mateix fons. Fer una pas enrere a la història és un pas endavant per al reconeixement mutu, des del respecte i des del cor.

Durada: 50 min aprox. Tipus de públic: adults

Anuncis

Felip, narrador i animador

%d bloggers like this: